Престольне свято Вознесенського кафедрального собору

Розміщено на Тра 17, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


17 травня 2018 року, в свято Вознесіння Господнього, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Парафіяни та паломники прийшли сьогодні помолитися разом зі своїм архіпастирем. І в цей воістину урочистий день зібралися в храмі разом з усім православним світом молитовно згадували євангельську подію – Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа.

Біля дверей храму, під святковий передзвін дзвонів, хлібом-сіллю і букетами квітів тепло вітали свого святителя духовенство і парафіяни собору.

Богослужіння розпочалося з урочистої зустрічі митрополита Єлисея та облачення його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Городницький Олександр та клірики кафедрального собору.

Після закінчення Літургії архіпастирі очолили хресний хід навколо собору з читанням святого Євангелія і окропленням усіх молящихся святою водою.

У своєму зверненні до парафіян Високопреосвященніший Єлисей сказав: «Свято Вознесіння Христового особливе, бо він вводить нас в зіткнення з якоюсь гранню між земним і небесним, між історичним і вічним. Христос прийшов не для того, щоб нас покинути, а для можливості з’єднання земного з небесним, тимчасового з вічним. Всі ми повинні присвятити своє життя до зустрічі з Христом. Все інше вторинне, все інше ми робимо для того, щоб досягти головного. На жаль, людина так поглинається щоденною суєтою, що найголовніша мета йде кудись далеко. Будемо молити Господа, щоб він подав нам кріпості в вірі, ясний світогляд, в центрі якого – Воскреслий Христос, Який вознісся для того, щоб знову зійти на землю. І хай допоможе нам Господь на нашому життєвому шляху, не приймаючи брехню за істину, йти назустріч Богові, Спасителеві нашому, Господу Ісусу Христу, Який чекає нас і Який у тільки Йому відомеий час Сам зійде назустріч роду людського, щоб зробити остаточний правий суд і назавжди затвердити Своє Царство в роді людському».

Після закінчення проповіді правлячий архієрей дав усім, хто молився, своє святительське благословення.

Для прихожан і паломників, в честь престольного свята, трудівниками собору була приготована ​​святкова трапеза.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (180)

Перейти до панелі інструментів