Хрещення Господнє

Розміщено на Січ 19, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


19 січня 2018 року, в свято святого Богоявлення  –  Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію та чин Великого освячення води в Піщанському чоловічому монастирі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили братія монастиря в священному сані та клірики кафедрального собору.

За Божественною літургією співав архієрейський чоловічий хор під керуванням протоієрея Олега Кадюка.

Після запричастного вірша протоієрей Олексій Годлевський звернувся з проповіддю, в якій нагадав усім про суть та історію свята Хрещення Господня.

Після заамвонної молитви Високопреосвященніший Єлисей, братія обителі та парафіяни монастиря попрямували до святого джерела Божої Матері, де був звершений чин Великого освячення води.

Водохресна вода називається «агіасмою», що по-грецьки означає «святиня». Ми ставимося до неї з особливим благоговінням. Дарунки святої води перераховуються в молитві при її освяченні: прощення гріхів, зцілення недуг, всегубительство демонів, виконання ангельської сили …

Здійснивши освячення води, митрополит Єлисей окропив святою водою безліч присутніх людей, після чого всі бажаючі мали можливість долучитися до хрещенської води і набрати цієї святої води для подальшого домашнього вжитку.

У своєму слові, сказаному після водосвяття, правлячий архієрей привітав усіх прихожан з великим двунадесятим святом Хрещення Господнього, побажав, щоб кожному, хто з вірою випиває цю воду, вона стала зміцненням і освяченням душі і тіла.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (229)

Перейти до панелі інструментів