Різдвяний концерт у Барвінковому

Розміщено на Січ 15, 2018 в Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian

Різдво – «свято всіх свят», «мати усіх свят» (за висловом Іоанна Златоуста) – це одне з найбільш важливих та очікуваних свят в зимовому календарі, основною метою якого є прославлення  Божого Дитятка, яке своєю появою на світ змінило хід історії всього людства.

7 січня 2018 року в  районному будинку культури відбувся традиційний Різдвяний концерт для жителів міста Барвінкового. На думку учасників і глядачів, за розмахом та урочистістю, за святковим різдвяним духом він перевершив усі попередні.

 У святкуванні було задіяно близько 200 дорослих та дітей – одних тільки учасників танцювальних колективів було близько ста п’ятдесяти. Традиційно тон усьому святкуванню задавав лівий (молодіжний ) хор  Свято-Успенського храму нашого міста. Під час концерту виконувалися колядки, щедрівки, українські народні та авторські пісні, твори зарубіжної класики. Цьогорічний концерт був досить пізнавальним: глядачі познайомилися з традиціями святкування Різдва у різних країнах світу, адже це свято відзначають не тільки християни, але навіть невіруючі. Присутні побачили Різдвяні свята у холодній Скандинавії, у спекотній Африці, побували на різдвяних вулицях Греції, Німеччини, Сербії, Угорщини і навіть Японії, де всього 2% християн, а різдвяні традиції почали складатися лише з ХVІ століття.

Атмосфера проймала до сліз від радості, святкового різдвяного настрою, гордості за таку талановиту молодь Барвінківщини. Воістину «ще не вмерла Україна, як Різдво святкуємо так».

У кінці зі словами привітання до присутніх звернувся протоієрей Миколай, настоятель Свято-Успенського храму. Він  привітав зі святом Різдва Христового і побажав глядачам та учасникам  концерту миру, злагоди у суспільстві, сімейного затишку, здоров’я, мудрості, душевної доброти, Божої любові та Господнього благословення на рік грядущий.

Переглянуто: (65)

Перейти до панелі інструментів