Бесіда зі старшокласниками та загальношкільні батьківські збори в Гаврилівській школі

Розміщено на Жов 24, 2017 в Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


18 жовтня в Гаврилівській школі відбулася вже традиційна бесіда з учнями старших класів на тему «Сім’я та сімейні цінності». Були розкриті наступні теми: сімейні цінності, любов і закоханість, справжні якості чоловіка і жінки, які потрібно в собі розвивати, гріхи проти сім’ї.

На наступний день 19 жовтня відбулися загальношкільні батьківські збори. Директор Мірошниченко Людмила Миколаївна ознайомила батьків з досягненнями і прогалинами вихованців у навчальному процесі, з господарськими проектами, які вдалося реалізувати в школі, а також із завданнями в новому навчальному році не тільки в навчальному процесі, але і в сімейному житті, так як становлення і розвиток людини в першу чергу починається саме в сім’ї.

Цю ж думку продовжила педагог-організатор Потапенко Галина Олексіївна, попередньо показавши екранізовану притчу про метелика, якого  людина з добрими намірами несвоєчасно і свавільно звільнила з кокона, і який в своєму житті так і не зміг літати, так як він тільки сам повинен був, потрудившись, звільнитися з кокона. Приплив рідини в крила в результаті зусиль дав би метелику сили для крил. Так і всі ми повинні працювати щосили, щоб були плоди. Бажаємо стати сильними – життя дає труднощі, які потрібно долати; бажаємо мудрості – життя дає проблеми для їх вирішення; бажаємо багатства, а життя нам дає мозок і м’язи, щоб нам працювати; просимо любові – життя дає людей, яким ми можемо допомогти в їх проблемах; просимо благ – і життя дає можливості, нічого не отримуємо, як нам здається, про що просили, але отримуємо все, що нам потрібно.

Далі виступив протоієрей Діонісій, звернувши увагу на все те, що буває руйнівним для сім’ї: егоїзм, непристойні погляди і блудливе милування, перегляд непристойних фото і відеоматеріалів, аборти, скандали, сварки, лихослів’я і т. п. Потім розкрив основні сімейні цінності і проблематику внутрішньосімейних стосунків, висловивши впевненість, що з допомогою Божою і нашою діяльною участю наші діти і ми неодмінно будемо щасливі.

Молодіжний відділ Барвінківського благочиння

Переглянуто: (139)

Перейти до панелі інструментів