Размещено Июл 21, 2021 в Новости епархии

Эта запись также доступна на: Украинский

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ЄЛИСЕЮ,
МИТРОПОЛИТУ ІЗЮМСЬКОМУ І КУП’ЯНСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико Єлисей!
Ваші Високопреосвященства і Преосвященства!
Всечесні отці, брати і сестри!

Сердечно поздоровляю усіх Вас зі знаменною датою в історії Ізюмського краю — 195-ю річницею від дня освячення головного храму — величного собору на честь Вознесіння Господнього та днем вшанування
Піщанської ікони Божої Матері.

     Майже два століття минуло з того особливого дня, коли слава Господня наповнила цей дім Божий і коли під його склепінням вперше була принесена Безкровна Жертва. Всі ці роки Свято-Вознесенський собор незмінно залишався справжнім духовним серцем південної Слобожанщини, місцем благодатного окормлення людей і утвердження багатьох сердець в святій православній вірі.

     Сьогодні Свята Церква особливо вшановує Пресвяту Діву Марію, що дивно прославилася в Своєму Піщанському образі і простягає Свій материнський покров над усіма, хто з вірою приходить до її святого зображення. Перед цією чудотворною іконою теплиться лампада молитов і прохань, люди отримують зцілення від душевних і тілесних недугів, і, споглядаючи на Пречистий Лик Богоматері, навчаються від Неї любові і терпіння, смирення і кротості, виваженості і милосердя.

     Особливо відрадно, що славна дата ювілею вкупі з торжествами на честь Піщанської ікони Богородиці відзначаються в оновленому, відреставрованому і благоукрашеному храмі. Все це стало можливо завдяки трудам і молитвам, перш за все, настоятеля цього собору — єпархіального архієрея Високопреосвященнішого митрополита Єлисея, а також кліру, трудівників, благодійників і прихожан, які дуже люблять Божу Матір.

     Ваше Високопреосвященство, щиро бажаю Вам і ввіреній Вашому піклуванню пастві доброго здоров’я, духовної радості та всесильної допомоги Божої на нелегкому шляху спасіння. Нехай Пресвята Діва Марія і надалі хранить Вас в мирі і довгоденстві на многая і благая літа.

     Боже благословення нехай перебуває з усіма вами!

     З любов’ю у Христі

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

21 липня 2021 року

Переглянуто: (64)

Перейти к верхней панели