Хрещення Господнє

Розміщено на Січ 19, 2023 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

19 січня 2023 року у день Хрещення Господнього (Богоявлення) Преосвященніший Іоанн єпископ Ізюмський і Куп’янський звершив Божественну літургію у Свято-Піщанському чоловічому монастирі м. Ізюм

Його Преосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Юрій Чудак, намісник обителі архімандрит Матфій (Пімашин), братія та гості у священному сані.

На сугубій єктенії Архіпастир молився за воїнів, людей доброї волі які допомагають нужденним та тих хто опинився у скрутних умовах.

Після заамвонної молитви Архієрей, духовенство та віряни вийшли хресною ходою на святе джерело де був завершений Чин Великого освячення води.

По завершенні єпископ Іоанн звернувся до вірян із словом проповіді в якій розповів історію цього свята, про смирення Христове, коли Іоанн заперечував і казав що сам має від Нього хреститися, але Син Божий показує приклад як повинна виконуватися всяка правда і пророцтва – “Про що молився Христос після того як на нього зійшла благодать? Він молився про те щоби зійшло благословіння Боже на народ якому належало разом з Ним переживати всі пророчі обставини та при цьому залишитися вірними Йому. Подібні моменти переживаємо і ми з вами сьогодні. Нехай благодать Божа укріпляє нас не зрадити Христу та бути достойними вічних благ у Царстві Небесному” – побажав єпископ.

Архіпастир подякував наміснику, братії та вірянам за спільні молитви та труди і преподав своє благословіння.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (104)

Перейти до панелі інструментів