Переддень 3-го тижня Великого посту

Розміщено на Кві 3, 2021 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

3 квітня 2021 року, напередодні 3-го тижня Великого посту, Хрестопоклонного, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив всенічне бдіння з чином виносу Животворящого Хреста Господнього у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

Після великого славослів’я Високопреосвященніший Єлисей звершив чин виносу Хреста.

Після закінчення богослужіння в своєму зверненні до парафіян митрополит Єлисей говорив про сенс і значення Хресних страждань Спасителя для всього людства.

Примiтка

У суботу третьої седмиці Великого посту, під час Всеношного бдіння після великого славослів’я з олтаря на середину храму виноситься Хрест, якому поклоняються православні християни. При поклонінні Хресту Церква співає: «Кресту Твоему покланяемся, Владыко, и святое воскресение Твое славим». Ця пісня співається і на Літургії замість «Трисвятого».

Церква виставляє в середині Чотиридесятниці віруючим Хрест для того, щоб нагадуванням про страждання і смерть Господа надихнути і зміцнити тих, хто поститься до продовження подвигу посту, нагадати всім віруючим про те, що шлях до Воскресіння лежить саме через Хрест і порятунок душі неможливий без боротьби з гріхами і пристрастями, без скорбот і страждань. Назад у олтар Хрест несеться в п’ятницю четвертої седмиці Великого посту.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (76)

Перейти до панелі інструментів