Новорічне богослужіння

Розміщено на Січ 1, 2021 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

Опівночі 1 січня 2021 року, в день пам’яті мученика Воніфатія, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в чоловічому монастирі на честь «Піщанської» ікони Божої Матері м. Ізюма.

По прибуттю в обитель правлячий архієрей молився з братією монастиря на полунощниці.

За Божественною літургією Його Високопреосвященству послужила братія монастиря в священному сані, клірики кафедрального собору та єпархії.

На малому вході з благословення митрополита Єлисея ієромонах Арсеній (Хібін) був нагороджений наперсним хрестом.

За запричастним віршем намісник монастиря архімандрит Матфей (Пімашин) виголосив проповідь про мученика Воніфатія.

Після закінчення Літургії було звершено спів акафісту з водоосвяченням образу Божої Матері «Піщанська».

Митрополит Єлисей звернувся до віруючих з пастирським словом, в якому побажав усім Божого благословення, допомоги у всіх справах, миру, радості, здоров’я тілесного і душевного, благополуччя в родинах і миру в душі. Високопреосвященніший зазначив: «Ми з вами вступили в Новий рік. Борг кожного християнина звернутися, перш за все, з вдячною молитвою Богу за всі події, які трапилися з нами в минулому році. Події ці різні. Їх було дуже багато, і ці події різні в житті кожної людини. У подіях нашої Батьківщини і світу, було багато речей аж ніяк не радісних. Але християнин ніколи не повинен сумувати і впадати у відчай, він повинен жити по слову святих отців таким чином, щоб щастя не шукати, в нещастя не сумувати і не впадати у відчай. Душа наша і в цьому земному житті повинна відчути смак життя вічного і ставати причасницею цого вічного життя, прилучаючись до цього вічного царства в молитві і непорочних Тайнах Тіла і Крові Христових. У новорічне свято – коли ми прожили один період часу і вступаємо в інший – нам потрібно, перш за все, згадати, що час земного життя дано нам для того, щоб ми, користуючись ним, придбали собі блаженну вічність. І тому на землі немає нічого дорожчого за час, – бо тільки за допомогою нього ми можемо до цієї вічності себе підготувати. Будемо ж цінувати час нашого життя, браття і сестри! Будемо користуватися ним, за словом апостола, не як немудрі, але як мудрі. Піднесемо молитву Господу Богу нашому, щоб рік цей був роком благодаті Божої».

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (88)

Перейти до панелі інструментів