Свято Казанської ікони Божої Матері

Розміщено на Лис 4, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

4 листопада 2020 року, в свято Казанської ікони Божої Матері, в Вознесенському кафедральному соборі було здійснено соборне архієрейське богослужіння.

Це святкування має безпосереднє відношення до кафедрального собору, так як ліва межа собору освячений на честь Казанської ікони Божої Матері.

Божественну літургію очолив митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей.

Його Високопреосвященству співслужив архієпископ Городницький Олександр, духовенство кафедрального собору та Ізюмського благочиння.

Біля дверей собору під святковий передзвін хлібом-сіллю і букетами квітів тепло зустріли керуючого єпархією духовенство і парафіяни собору.
Богослужіння почалося з урочистої зустрічі Високопреосвященнішого Єлисея та облачення його на кафедрі в центрі храму.

За Божественною Літургією архієпископ Олександр звершив дияконську хіротонію над Стахєм Фроловим.

Після закінчення Божественної літургії був здійснений молебень і хресний хід навколо собору.

По завершенні богослужіння з вітальним словом до віруючих звернувся Високопреосвященніший Єлисей, від щирого серця подякував усім за спільну молитву, побажав усім покрова і заступництва Божої Матері: «Це свято перемоги над польсько-литовськими інтервентами в 1612 році. У цей день ми згадуємо не тільки перемогу, але і нашу смуту вразившу величезну державу. У такі роки лихоліття Господь близький до нас, але в той же час відчувається Його віддалення.Далі Він нам здається тому, що нам Його невидно в цій розрусі, невидно в стражданнях, як би допомога Божа вичерпалася. Але, з іншого боку, Господь до нас близько тому, що в такі моменти Господь входить в трагізм людської історії, Його голос починає голосно звучати устами подвижників віри, вустами патріотів Вітчизни. Кожна держава переживає свої злети і падіння, коли настає період випробування, шукати сили і основу можна тільки в своїй вірі, у своїй культурі. Перемога над ворогами, починається над самим собою, над власною відсталістю, над власним безвір’ям, над байдужістю до своєї Батьківщини і любов’ю до тієї землі, на якій ми живемо».

Після закінчення проповіді голова Ізюмської районної державної адміністрації Никифоров Яніс Савич вручив почесну грамоту митрополиту Ізюмському та Куп’янському Єлисею від голови Харківської ОДА Олексія Кучера.

На честь святкового дня для прихожан і паломників трудівниками собору було приготовлено святкове частування.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (170)

Перейти до панелі інструментів