Переддень свята Казанської ікони Божої Матері

Розміщено на Лис 3, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

3 листопада 2020 року, напередодні свята Казанської ікони Божої Матері, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив всенічне бдіння у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Городницький Олександр, духовенство кафедрального собору та Ізюмського благочиння.

Після закінчення богослужіння митрополит Єлисей привітав молільників зі святом Казанської ікони Божої Матері.

Примітка

Казанська ікона Божої Матері – чудотворна ікона Богородиці, що стала в Казані в 1579 році.

Осіннє свято Казанської ікони Божої Матері – це свято на честь дня визволення Москви від поляків у 1612 році. Довгий час на Русі цей день відзначався як державне свято. Вся країна прославляла один з найулюбленіших на Русі Казанський образ Богородиці, яка явила своє чудесне заступництво за Русь під час Великої Смути.

1737 року шанований образ Казанської ікони Божої Матері був перенесений в Санкт-Петербург до церкви Різдва Пресвятої Богородиці, на місці якої в 1810-х роках був побудований собор (Казанський собор). Казанська ікона була в ополченні на чолі з Кузьмою Мініним і князем Димитрієм Пожарським, коли радянські війська звільнили Кремль і Москву від ворога. На згадку про цю подію на Червоній площі був зведений Казанський собор, який був ліквідований влітку 1936 року.

Знаменною подією було відзначено 4 листопада 1993 року, коли в Москві на Червоній площі був відкритий відновлений Казанський собор.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (84)

Перейти до панелі інструментів