Переддень 4-ї неділі Великого посту

Розміщено на Бер 30, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


28 березня 2020 року, напередодні 4-ї неділі Великого посту, преподобного Іоанна Лєствічніка, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив всенічне бдіння у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

Після закінчення богослужіння було звершено славлення біля чудотворного образу Божої Матері «Піщанська», після чого керуючий єпархією виголосив проповідь.

Четверта Неділя Великого посту

У богослужінні цієї неділі Церква пропонує нам високий приклад життя в пості в особі подвижника VI століття – преподобного Іоанна Лєствічніка (пам’ять його 30 березня за старим стилем), який з 17 до 60 років трудився на Синайській горі і в своєму творінні «Лєствиця Рая» зобразив шлях поступового сходження людини до духовного вдосконалення, як по сходах, що зводять від землі до вічної слави. Таких ступенів в «Лєствиці» визначено 30, по числу років земного життя Спасителя до Його вступу на суспільне служіння людському роду. Чесноти в «Лєствиці» розташовані в природному їх порядку та наступності від підготовчих і нижчих – до вищих.

У співах четвертої неділі Церква, підбадьорюючи тих, хто поститься тим, що вони вже пройшли половину поста, і спонукаючи їх до неослабного богоугодного життя, нагадує віруючим, що вони впали в гріхи, подібно до людини, що потрапила в руки розбійників, і вселяє надію на милосердя потерпілого за нас Господа.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (52)

Перейти до панелі інструментів