Благодатна Радість Височинівки і Соколово

Розміщено на Бер 4, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


26 лютого 2020 року було чудовий, теплий і сонячний день.

Але найголовніша радість полягала в тому, що в цей день наш край відвідала Сама Пресвята Богородиця.

З благословення Високопреосвященнішого Єлисея, митрополита Ізюмського і Куп’янського, «Піщанська» ікона Божої Матері прибула з міста Ізюма в Зміївське благочиння.

Вранці 26 лютого, з міста Зміїва, після молебню в Свято-Троїцькому храмі, ікона Пресвятої Богородиці «Піщанська» була доставлена ​​в с. Височинівка.

Саме тут в 18 столітті сталося диво віднайдення ікони Божої Матері “Височинівська”, стало бити святе джерело і ще 100 років тому знаходився Казанський Височинівський чоловічий монастир, куди православний люд приходив на поклоніння до Богородиці в лику Її «Казанська Височинівська».

Хресною ходою Велику Святиню зустріли біля воріт духовенство і парафіяни нового храму на честь ікони Божої Матері “Височинівська”. У самій церкві був відслужений водосвятний молебень з читанням акафісту Іконі Пресвятої Богородиці «Піщанська».

Богослужіння очолив благочинний Зміївського округу протоієрей Олександр Білозір. Йому співслужили: протоієрей Потапій Цурцумія, протоієрей Михайло Шульга та клірики храму ієрей Геннадій Ноздрачов і протодиякон Сергій Зозуля.

Після закінчення молебню Святиня в супроводі духовенства, вирушила на поклоніння до Зміївського Геріатричного пансіонату. Більшість постояльців пансіонату, незважаючи на проблеми зі здоров’ям і похилий вік, вийшли зустрічати Чудотворну ікону.

У холі будинку престарілих духовенством, разом з благочинним, був відслужений водосвятний молебень за здоров’я самотніх людей похилого віку і про тих, хто за ними доглядає. Під час молитви, зверненої до Цариці Небесної, всім присутнім були подаровані маленькі іконки – у вигляді образу Пресвятої Богородиці “Піщанської”.

Потім Святиня вирушила в Свято-Успенський храм с. Соколово, де з хвилюванням і молитвою очікували зустрічі з «Піщанської» іконою Богородиці місцеві жителі і прихожани церкви.

У Свято-Успенському храмі, також, як і в Височинівці, був відслужений водосвятний молебень з читанням акафісту “Піщанської ікони Божої Матері”. Богослужіння очолив настоятель Свято-Покровського храму с. Тимченки протоієрей Потапій Цурцумія, у співслужінні настоятеля Свято-Успенського храму с. Соколово протоієрея Михайла Шульги і колишніх паламарів і вихідців з громади Соколовського храму ієреїв Сергія Тергоева і Михайла Ворошилова.

Після закінчення молебню відбулося чаювання з солодощами для всіх присутніх в честь приїзду Святині і улюбленого народом свята Масляної, а Пресвята Богородиця відправилася в подальшу подорож по храмах Ізюмської єпархії.

У всіх, хто молився залишилися найтепліші почуття від дотику до благодаті Великого і Святого для всіх православних образу Цариці Небесної. Всі, хто прийшов вклонитися Чудотворній іконі Божої Матері «Піщанська», відчували Радість, яку просто неможливо описати словами. Пресвята Богородиця спаси нас!

Переглянуто: (238)

Перейти до панелі інструментів