Різдво Христове

Розміщено на Січ 8, 2020 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


7 січня 2020 року, в свято Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Біля дверей кафедрального собору хлібом-сіллю і букетами квітів тепло вітали Високопреосвященнішого Єлисея духовенство і віруючі.

Богослужіння почалося із зустрічі правлячого архієрея і облачення його на кафедрі.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

За Літургією була вознесена сугуба молитва за мир і благополуччя в Україні.

Після запричастного вірша протодиякон Олег Зирянов зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вірним чадам Української Православної Церкви.

Після закінчення Божественної літургії Його Високопреосвященство сказав проповідь: «Велика благочестя тайна, — вигукуємо ми в ці дні разом зі святим апостолом Павлом, — Бог явився у плоті, виправдав Себе в Дусі, показав Себе ангелам, проповіданий між народами, прийнятий вірою в світі, вознісся в славі. Для чого ж це сталося? У чому сенс зішестя Бога на землю? Що значить ця невимовна таємниця, що викликає трепет? Бог втілився, щоб врятувати людей Своїх від їхніх гріхів [2]. «Від Діви Святої втілившись, — каже святий Василій Великий, — Бог виснажив Себе, образ раба прийнявши, гідний бувши тілу смирення нашого, щоб нас гідними створить образу слави Своєї». Весь світ був приведений в рух Різдвом Христовим. Небесні Сили з радістю сповістили людському роду про явлення в світ Спасителя світу і оспівали дивну пісню: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в человцех благовоління!» (Лк.2: 14). І ми з вами, дорогі брати і сестри, закликані до цього прославляння».

З Різдвяним привітанням виступила дитяча недільна школа Вознесенського кафедрального собору. Дітям були роздані різдвяні подарунки.

Хори кафедрального собору виконали різдвяні піснеспіви і колядки.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (84)

Перейти до панелі інструментів