Високопреосвященніший Єлисей відвідав Бердянську єпархію

Розміщено на Сер 3, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


25 липня 2019 року, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей відвідав Бердянську єпархію, щоб молитовно вшанувати місцевошанований образ Пресвятої Богородиці, іменований «Троєручиця-Бердянська».

Божественна літургія була здійснена в кафедральному соборі Різдва Христового м. Бердянська.

Богослужіння очолив митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука.

Його Високопреосвященству співслужили митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Угольський Симеон, духовенство Бердянської єпархії та гості у священному сані.

Після сугубої єктенії була вознесена молитва за мир і єдність Православної Церкви в нашій Батьківщині.

Після закінчення Літургії архіпастирі з духовенством звершили славлення перед чудотворним образом Богоматері «Троєручиця-Бердянська» з читанням молитви до Пресвятої Богородиці та окропленням віруючих святою водою.

Керуючий Бердянською єпархією архієпископ Єфрем звернувся до всіх зі словами привітання, поздоровлення і подяки до архіпастирів, пастирів і всім, хто молиться, за спільну молитву в такий особливий день для Бердянської єпархії.

У свою чергу митрополит Лука побажав, щоб промінь світла, що виходить від чудотворного образу Богородиці, вказував шлях до Христа, і щоб кожен, хто вірує шукав не темряву, а світло за молитвами Богородиці.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (80)

Перейти до панелі інструментів