Іменини митрополита Єлисея

Розміщено на Чер 28, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


27 червня 2019 року, в день загальноцерковного поминання святого пророка Божого Єлисея, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей молитовно відзначив день свого тезоіменитства.

З раннього ранку віруючі почали стікатися до Вознесенському кафедральному собору м. Ізюма, щоб привітати свого архіпастиря і разом з ним помолитися в день пам’яті його небесного покровителя.

Святковим дзвоном дзвонів, численними букетами троянд і хлібом-сіллю зустрічали свого архіпастиря жителі Ізюма і духовні чада Владики біля входу в собор.

Розділити свято Високопреосвященнішого приїхали архіпастирі, священнослужителі і ченці, а також миряни та духовні чада.

Богослужіння почалося з урочистої зустрічі митрополита Єлисея та облачення його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Інокентій (Шестопаль), а також духовенство кафедрального собору, єпархії та гості з інших єпархій.

Архіпастирі, духовенство та миряни піднесли молитви до Престолу Божого, дякуючи Всемилостивому Господу, Пресвятій Богородиці, пророку Єлисею та всім святим за ті великі і багаті милості, які були послані правлячому архієрею і на богохранимий град Ізюм за минулий рік і просили у Бога миру нашій Батьківщині .

Після запричастного вірша архімандрит Симеон (Негрецкій) виголосив проповідь про пророка Єлисея.

Після закінчення Літургії архіпастирі і духовенство здійснили славлення пророка Єлисея.

Після закінчення богослужіння до іменинника звернувся Високопреосвященніший Єфрем. У своєму слові він привітав митрополита Єлисея з Днем Небесного покровителя, побажав йому кріпості від Господа в нелегкому подвизі архіпастирського хрестоношення, щоб Господь дав сил, мудрості і терпіння для гідного здійснення цього високого і великого служіння Богу і нашому багатостраждальному народу.

Архієпископ Єфрем підніс в дар образ Божої Матері і букет квітів.

Після чого, тепло привітав правлячого архієрея єпископ Інокентій.

У своєму слові митрополит Єлисей подякував за привітання архіпастирям, пастирям і всім вірним чадам. І висловив велику радість, що всі в одностайності сьогодні молилися до Господа, до Його святих угодників і дивним святим – пророку Єлисею.

У цей день митрополиту Єлисею було сказано багато теплих слів, вдячності за його невтомні труди по відродженню духовності на Слобожанській землі від священства і вірних.

Прес-служба Ізюмської єпархії приєднується до привітань на честь Високопреосвященнішого Єлисея та бажає Божої допомоги в Його святительському служінні, а також міцного здоров’я і довгих років життя! Іс пола еті деспота!

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (222)

Перейти до панелі інструментів