Престольне свято Вознесенського кафедрального собору

Розміщено на Чер 6, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


6 червня 2019 року, в свято Вознесіння Господнього, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Парафіяни та паломники прийшли сьогодні помолитися разом зі своїм архіпастирем. І в цей воістину урочистий день зібралися в храмі разом з усім православним світом молитовно згадуючи євангельську подію – Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа.

Біля дверей храму, під святковий передзвін дзвонів, хлібом-сіллю і букетами квітів тепло вітали свого святителя духовенство і парафіяни собору.

Богослужіння почалося з урочистої зустрічі митрополита Єлисея та облачення його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору та міста Ізюма.

Після закінчення Літургії архіпастир очолив хресний хід навколо собору з читанням святого Євангелія і окропленням вірян святою водою.

У своїй проповіді до віруючих Високопреосвященніший Єлисей сказав: «Після Свого Воскресіння, Господь протягом сорока днів перебував на землі, щоб запевнити всіх у дійсності Свого Воскресіння. Він підноситься на небо, де належить Йому бути і де Він повинен приготувати місце для нас: «Я йду приготувати місце вам», – сказав Христос. Він у великій славі вознісся з гори Оливної. І апостоли повертаються в Єрусалим радісні. Чому? Здавалося б, сталася руйнація їх земних надій, Господь не залишився з ними, не став влаштовувати земного Царства. Нічого Він не зробив, що очікували Апостоли по земному власному розсуду. Пішов Господь, а вони раді … Чому ж вони раді? А тому, що Господь навчив їх, що їхня батьківщина не тут, що тепер їм потрібно тільки одного – Царства Небесного. І апостоли повернулися радісні, тому що пізнали Божественну радість і Божественну любов. Вони повернулися, чекаючи Утішителя, щоб тут, на землі, влаштувати для кожної віруючої людини можливість доторкнутися до неба. Повернулися з надією, що Господь знову прийде своєю правдою до кожного, хто цієї правди чекає на землі. Його Друге пришестя буде таким же славним, як його відхід на батьківщину Небесну. Його Друге пришестя буде таким же радісним, як його відхід на небеса. Сьогоднішнє свято Вознесіння Господнього, це не тільки свято очікування Духа Святого і П’ятидесятниці, це свято радісного очікування Другого пришестя Христового. У нашій молитві «Вірую …» ми так говоримо про це – і вознісся на небеса і сидить праворуч Отця і знову прийде у славі судити живих і мертвих, а його царству не буде кінця. Будемо молити Господа про мир в нашій батьківщині, просити Господа зробити нас причасниками Божественної благодаті через таїнство сповіді, через причащання Пречистого Тіла і Крові, через надію завжди бути учасниками Його невимовної і нескінченної Слави».

Після закінчення проповіді правлячий архієрей дав усім, хто молиться своє святительське благословення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (173)

Перейти до панелі інструментів