Субота Акафіста

Розміщено на Кві 13, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


13 квітня 2019 року, в суботу 5-ї седмиці Великого посту, суботу Акафіста, похвали Пресвятої Богородиці, була звршена соборна Божественна літургія святителя Іоанна Златоуста в Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Богослужіння очолив ключар собору протоієрей Сергій Притоцький.

Після закінчення богослужіння протоієрей Миколай Данилів звернувся до віруючих із проповіддю: «В суботу на п’ятому тижні Великого посту свята Церква урочисто виголошує молебний спів акафісту, або подячну похвалу Пресвятій Богородиці. З перших часів християнства, віруючі прославляли всечесне ім’я Божої Матері, закликали Її в молитвах, просили допомоги. Свята Церква каже нам, що як Божою Матір’ю Бог явився до нас в світ, так кожен з нас може прийти до Бога через Неї, через Її клопотання. Сьогодні всі святі приносять Їй похвалу, і ми, грішні, приєднуємося до цих похвал. Давайте навчимося, поки ще б’ються наші серця, хоча б в якійсь малій, здатній для людини, ступені від Матері Божої тому великому терпінню, смиренню, лагідності, прощення, вмінню носити тягарі один одного, вмінню в усьому і завжди бути вірними Богу. Многомилостивий Господь не залишив нас одних. Розп’ятий на хресті Спаситель в особі свого улюбленого учня Іоанна Богослова, усиновив Своїй Матері все людство, і Вона завжди поруч з нами, незважаючи ні на що.

Ми знаємо, що жителі осаждаемого Константинополя сміливо просили Господа і Його Пречисту Матір про допомогу, бо знали, що за ними правда. Просили і не залишилися непочутими. То не засоромимось і ми, просити заступництва Пресвятої Діви в справах правди і добра».

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (85)

Перейти до панелі інструментів