Четвер 5-ї неділі

Розміщено на Кві 11, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


11 квітня 2019 року, в четвер 5-го тижня Великого посту, преподобної Марії Єгипетської, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Літургію Передосвячених Дарів у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

Після закінчення Літургії митрополит Єлисей відправив заупокійну літію.

У своїй проповіді митрополит Єлисей сказав: «На цій седмиці ми молимося святий Марііі Єгипетській. Ми бачимо на яку духовну висоту може піднятися людина. Преподобна Марія була грішною жінкою — вона була блудницею. Але коли Господь покликав її до Себе, вона знайшла в собі сили виправитися, стати гідною любові Божої. У житії преподобної ми читаємо, що зі своїми пристрастями вона боролася, як з лютими звірями, і після цієї боротьби зійшла на недосяжну висоту святості. Життя її навчає нас, щоб ми не тільки каялися на словах в своїх гріхах, але мали рішучість після серцевого покаяння не повертатися вже до них.

Благодать Божа завжди поруч; але ми не завжди реагуємо, як відгукнулася Марія Єгипетська, коли вона усвідомила себе, свої гріхи, свою зіпсованість, і була готова на все заради того, щоб змінити життя. У нас не вистачає рішучості відмовитися від гріховних пристрастей і звичок, від нашого повсякденного безтурботного життя. Нехай образ цієї великої подвижниці буде для нас новим натхненням під час Великого посту, нехай буде закликом до наслідування її рішучості і її життя. Та не покине і нас Господь, нехай укріпить нас у праці покаяння і за молитвами святого преподобної Марії Єгипетської сподобить Своїх Небесних благ».

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (38)

Перейти до панелі інструментів