Переддень свята Хрещення Господня

Розміщено на Січ 18, 2022 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

18 січня 2022 року, напередодні свята Хрещення Господнього, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив велике повечір’я і утреню у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

Після закінчення богослужіння Високопреосвященніший Єлисей звернувся до парафіян зі словами привітання та дав усім своє святительське благословення.

Примітка

Хрещення Господа нашого Ісуса Христа. Богоявлення

Свято Хрещення Господнього, або Богоявлення, називається ще днем Просвітництва – від стародавнього звичаю здійснювати напередодні його, в Навечір’я, Хрещення оголошених, яке є по суті духовним просвітництвом.
Опис події Хрещення дано у всіх чотирьох Євангелістів, а також у багатьох стихирах і тропарях свята.

Хрещення Господа Ісуса Христа знаходиться в найтіснішому зв’язку з усією Його Боголюдською справою порятунку людей, воно становить рішучий і повний початок цього служіння.

Хрещення Христа у водах Йорданських мало значення не тільки символу очищення, але й перетворюючу, оновлюючу дію на єство людське.

Зануренням Своїм в води Йордану Господь освятив «все єство вод» і всю землю. Присутність Божественної сили у водному єстві наше тлінне єство (через Хрещення) перетворює в нетлінне.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (64)

Перейти до панелі інструментів