Освячення храму в с. Леб’яже Печенізького благочиння

Розміщено на Вер 15, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


14 вересня 2019 року, в початок індикта – церковне новоліття, в день пам’яті преподобного Симеона Стовпника і матері його Марфи, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив освячення храму на честь святителя Архістратига Михаїла та Божественну літургію в с. Леб’яже Печенізького округу.

Біля дверей храму парафіяни тепло вітали правлячого архієрея хлібом-сіллю і букетами квітів.

Його Високопреосвященству співслужило духовенство Печенізького округу і Вознесенського кафедрального собору.

Після чину освячення митрополит Єлисей очолив у храмі першу Божественну літургію.

Після закінчення богослужіння правлячий архієрей звернувся до віруючих з повчальним словом: «Сьогодні у нас світле духовне торжество з нагоди освячення нового Божого дому. Кожен святий храм є часткою неба на землі і в церкві Христовій, ми довіряємо себе Богу через молитву: і Господь навчає нас Своєї одвічної божественної справедливості, істини і чесноти. Сьогоднішній день іменується початком індикту, початком церковного року. Протягом багатьох століть Новий рік в нашій країні починався саме з цього дня. Потім був введений Новий рік за західним зразком – з 1 січня. І в багатьох країнах Новий рік починається по-різному. Однак ці знаки, ці віхи нагадують нам про те, що хотіли позначити люди, – який би рік не починався, церковний чи цивільний, східний або західний, – а люди завжди хотіли відзначити стрімкий біг часу. І – Святе Письмо постійно нам нагадує про те, яке значення має в житті людини час. Тільки Господь перебуває над часом, над цим потоком, в безмежному царстві світла. У Бога «тисяча років як один день і один день як тисяча років». Ми повинні прийняти відпущений нам час як великий, безцінний дар. Ніхто з нас не знає, який відрізок життя нам дано, скільки ми проживемо. Час – це скарб, який ми повинні берегти, а не марнувати, бо в один день можна зробити так багато прекрасного, дізнатися так багато чудового, наповнитися, збагатитися від Бога, а можна роками прожити безцільно. Будь-яка річка тече в кінці кінців в море. Усяке життя йде в кінці кінців в вічність і триває, але час припиняється там, де буде Царство Боже. Йдучи сьогодні з храму додому, постараємося винести думку про те, що час короткий, що нам не можна його втрачати, що ми повинні збільшувати в своєму серці скарб: пізнання таємниць Святого Письма, яке нам дано, боротьбу зі злом і гріхом, які живуть в нас, множити в житті і добро, і милосердя, і справедливість, і співчуття, і співстраждання, які Господь нам заповідав».

Керуючий єпархією здійснив нагородження всіх тих, хто вніс свій внесок в зміцнення християнських цінностей і підтримку парафіяльної громади:

орденом Архистратига Михаїла був удостоєний ктитор храму Юрій Вікторович Чаговець;

орденом святої великомучениці Катерини була нагороджена Наталія Сергіївна Чагоева;

Архієрейськими грамотами були удостоєні: Олександр Олександрович Кравчук, Сергій Олександрович Гончаров, Сергій Васильович Григор’єв, Євген Валерійович Меренков, Олександр Іванович Несміян, Юрій Олександрович Разуменко, Сергій Евтіховіч Веремейчук, Марія Яківна Чаговець, Євген Олександрович Чепіга і Тетяна Петрівна Григор’єва.

Після нагородження митрополит Єлисей дав усім, хто молиться своє архіпастирське благословення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (267)

Перейти до панелі інструментів