265-річчя віднайдення Піщанської ікони Божої Матері

Розміщено на Лип 22, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


21 липня 2019 року, в 5-у неділю після П’ятидесятниці, в день святкування Піщанської ікони Божої Матері, в Вознесенському кафедральному соборі була звершена соборна Божественна літургія.

Біля дверей храму під святковий передзвін дзвонів, хлібом-сіллю і букетами квітів тепло вітали митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея духовенство і парафіяни собору.

Високопреосвященнішому Іринею співслужили митрополит Святогірський Арсеній, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, архієпископ Краснолиманський Аліпій, архієпископ Макіївський Варнава, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Болградський Сергій, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, духовенство Ізюмській єпархії та гості у священному сані.

Помолитися біля образу Піщанської ікони Божої Матері приїхали паломники з багатьох куточків нашої країни.

На малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, мітрополітІзюмскій і Куп’янський Єлисей здійснив нагородження:

права носіння другого хреста з прикрасами удостоєні

благочинний Ізюмського округу протоієрей Богдан Думиндяк і настоятель Преображенського храму м Ізюма архімандрит Симеон (Негрецький);

Після читання Євангелія митрополит Іриней сказав проповідь про чудотворне заступництво Божої Матері.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви за мир в Україні.

Після закінчення Божественної літургії був звершено славлення біля чудотворного образу.

Єпископ Баришівський Віктор зачитав вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з нагоди 265-річчя від дня знайдення образу Божої Матері «Піщанська» святителем Іоасафом Білгородським.

Митрополит Єлисей від щирого серця подякував митрополиту Іринею і всім архіпастирям, пастирям і віруючим за розділену радість євхаристійного спілкування, за спільну молитву та побажав Божого благословення та кріпості при несенні архіпастирського служіння і втілення в життя Христових заповідей, в цей нелегкий час для нашої Батьківщини.

Після чого митрополиту Іринею було піднесено в дар богослужбовий трійник — панагії і хрест.

Високопреосвященніший Іриней подякував за запрошення бути присутнім на Святій Трапезі в цей святковий день і побажав усім приуспівати, щоб виконувати заповіді Христові, щоб ми своїм життям, добрими справами, спонукали своїх близьких стати віруючими людьми.

Було звершено нагородження всіх тих, хто особливо потрудився на славу святої Матері Церкви:

Орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня були удостоєні Марченко Валерій Віталійович і Ердаларян Артем Гнунович;

орденом Архангела Михайла були нагороджені Шенцев Дмитро Олексійович і Остапчук Віктор Миколайович;

орденом преподобного Іова, ігумена Почаївського був удостоєний Щербина Володимир Володимирович;

медаллю святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського, чудотворця були нагороджені Тимофєєва Валентина Іванівна, Садовський Сергій Миколайович, Абрамов Олексій Павлович, Губанов Сергій Борисович;

Грамотою Предстоятеля Української Православної Церкви був удостоєний Таран Іван Петрович.

Для прихожан і паломників, в честь святкового дня, трудівниками собору була приготовлена ​​святкова трапеза.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (195)

Перейти до панелі інструментів