Переддень свята П’ятидесятниці

Розміщено на Чер 15, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


15 червня 2019 року, напередодні 8-ї неділі після Пасхи, дня Святої Трійці, П’ятдесятниці, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив всенічне бдіння у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

Після закінчення богослужіння правлячий архієрей звернувся з пастирським словом, після чого дав святительське благословення.

Про свято

В день святої П’ятидесятниці згадується і прославляється зішестя Святого Духа на апостолів у вигляді вогненних язиків (Діян. 2,1-4).

Назву П’ятидесятниці це свято отримало тому, що він припадає на 50-й день після Воскресіння Христового. Зішестя Святого Духа на апостолів є «звершення» нового, вічного Завіту Бога з людиною.

Свято П’ятидесятниці встановлене самими апостолами. Після зішестя Святого Духа апостоли щорічно святкували день П’ятидесятниці і заповідали згадувати його всім християнам (1 Кор. 16,8; Деян. 20,16). Уже в Постановах Апостольських є пряма заповідь святкувати святу П’ятидесятницю: «Через десять днів після Вознесіння буває п’ятидесятий день від першого дня Господнього (Великодня), цей день нехай буде великим святом. Бо в третю годину цього дня Господь Ісус послав дар Святого Духа». Свято П’ятидесятниці, під назвою дня Святого Духа, з найперших часів християнства святкувався Церквою урочисто. Особливу урочистість йому надавав звичай древньої Церкви робити в цей день хрещення оголошених.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (80)

Перейти до панелі інструментів