Престольний день в м. Куп’янську

Розміщено на Тра 25, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


22 травня 2019 року, в середу 4-ї неділі після Пасхи, переполовення П’ятидесятниці, в свято перенесення мощів святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських в Барі, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в Нікольському кафедральному соборі м. Куп’янська.

Богослужіння почалося з урочистої зустрічі правлячого архієрея і облачення його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужили духовенство Куп’янського округу і духовенство Вознесенського кафедрального собору.

Після закінчення Літургії було звершено молебний спів з водоосвяченням.

У своєму архіпастирському слові митрополит Єлисей сказав: «У сьогоднішній день ми здійснюємо пам’ять перенесення мощів святителя і архієпископа Мир Лікійських Миколая Чудотворця. Ця подія відбулася в 1087 році, коли італійські купці, бачачи, що полчища сарацинів насуваються на Малу Азію, зробили ризикований крок для порятунку мощів святителя Миколая Чудотворця і перевезли їх з Малої Азії до Італії. У житії святителя ми бачимо, що він явно показує: любов є основний закон життя. Справді, він все життя горів полум’яною любов’ю, він висловлював її в справах, ні один день не обходився у нього без любові: то він зціляв хворих, допомагав бідним, то рятував під час бурі, то рятував дівчат, то клопотав за винних; одним словом, можна сказати, кожен день його життя був присвячений любові до Бога і ближніх. Коли читаєш його життя, дивуєшся, що він не тільки про духовне дбав; він дбав про кожну людську нужду, про найскромніші людські потреби. Він умів радіти з тими, хто тішиться, він умів плакати з тими, хто плаче, він умів утішити і підтримати тих, кому потрібна була розрада і підтримка. Але залишив він нам її не тільки для того, щоб ми раділи, захоплювалися, дивувалися; він нам залишив свій образ для того, щоб ми від нього навчилися, як жити, якою любов’ю любити, як забувати себе і пам’ятати безстрашно, жертовно, радісно усі потреби іншої людини. Що заважає нам перемагати любов’ю? Наша холодність. Хто, що заважає надавати нам стільки християнської любові, щоб перемагати злобу? Наша недосконалість … Якщо ми будемо прагнути до досконалості, то ми неодмінно досягнемо християнської любові. У чому і хай допоможе нам святитель Божий Миколай, сповнений християнської любові і милосердя».

Керуючий єпархією здійснив нагородження всіх тих, хто вніс свій внесок в зміцнення християнських цінностей і підтримку парафіяльної громади:

орденом святого рівноапостольного князя Володимира І ступеня було нагороджено Леоніда Миколайовича Хорошко;

орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня був удостоєний Анатолій Вікторович Твердохлєбов;

грамотою Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія були нагороджені: Віктор Дмитрович Коншин і Роман Вікторович Коншин.

архієрейською грамотою був нагороджений Сергій Володимирович Вереінтін.

Після закінчення нагородження Високопреосвященніший Єлисей дав архіпастирське благословення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (163)

Перейти до панелі інструментів