Переддень свята новомучеників і сповідників Ізюмської землі

Розміщено на Тра 18, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


17 травня 2019 року, напередодні свята новомучеників і сповідників Ізюмської землі, в Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма було звершено соборне всенічне бдіння.

Богослужіння очолив митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей.

Його Високопреосвященсву співслужили Високопреосвященніший Пантелеімон, архієпископ Бучанський, Високопреосвященніший Олександр, архієпископ Городницький, Високопреосвященніший Єфрем, архієпископ Бердянський і Приморський, Преосвященніший Іоанн, єпископ Золотоношський, духовенство єпархії та гості у священному сані.

Після співу хвалебних псалмів архієпископ Бучанський Пателеімон зачитав указ священного Синоду Української Православної Церкви від 3 квітня 2019 року щодо встановлення дня пам’яті новомучеників Ізюмських.

Архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем зачитав коротке житіє кожного священномученика, також був прочитаний затверджений тропар і кондак новомученикам.

Після чого, під спів величання сповідників, з вівтаря була винесена ікона святих священномучеників, яка була написана в Борисо-Глібському жіночому монастирі с. Водяне Зміївського благочиння.

Після 50-го псалма митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей здійснив нагородження кліриків єпархії богослужбовими нагородами.

Після закінчення богослужіння було звершено славлення священномучеників, після чого Високопреосвященніший Єлисей звернувся до віруючих з пастирським словом.

Примітка

3 квітня 2019 на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, під час якого були розглянуті поточні питання, що регулюють різні сторони церковного життя.

Священний Синод встановив день пам’яті новомучеників Ізюмських в суботу седмиці третьої після Пасхи.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (314)

Перейти до панелі інструментів