Свято новомучеників Бердянських

Розміщено на Тра 17, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


16 травня 2019 року в кафедральному соборі на честь Різдва Христового м. Бердянська відбулося богослужіння на честь новомучеників і сповідників Бердянських.

День пам’яті новомучеників і сповідників Бердянских – протоієрея Михаїла, протоієрея Віктора і ієрея Олександра – перехідне святкування і відзначається завжди в четвер після третьої неділі після Пасхи.

Божественну Літургію очолив митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей.

Його Високопреосвященству співслужив керуючий Бердянською єпархією архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, духовенство Бердянської єпархії та гості у священному сані.

Після богослужіння перед святковою іконою було звершено славлення зі піднесенням молитви Бердянським новомученикам.

У своєму слові Бердянський архіпастир звернувся зі словами Пасхального вітання і проповіді, подякував митрополиту Єлисею за спільну молитву в цей святковий для Бердянської єпархії день і вручив йому пам’ятний подарунок – пасхальне яйце зі Святої Землі.

У свою чергу митрополит Єлисей привітав усіх, привітавши з Великодніми днями і другим престольним святом єпархії – днем ​​Бердянських священномучеників. Високопреосвященніший Єлисей зазначив, що зараз, в особливо непростий час для всієї нашої Церкви, кожному християнину важливо твердо зберігати православну віру, любов до Бога і один до одного.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (96)

Перейти до панелі інструментів