Неділя 3-тя після Пасхи, святих жінок-мироносиць

Розміщено на Тра 12, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


12 травня 2019 року, в 3-ю неділю після Пасхи, святих жінок-мироносиць, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в храмі святих жінок-мироносиць м. Вовчанська.

Біля дверей храму парафіяни і дитяча недільна школа тепло вітали правлячого архієрея хлібом-сіллю і букетами квітів.

Богослужіння почалося з урочистої зустрічі митрополита і облачення його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужило духовенство благочиння та кафедрального собору.

На малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей здійснив нагородження клірика Вовчанського благочиння.

Права носіння палиці був удостоєний протоієрей Дмитрій Лізніченко.

Після закінчення Літургії було звершено хресний хід навколо храму.

Митрополит Єлисей звернувся до віруючих з пастирським словом, в якому привітав жінок зі святом святих жінок-мироносиць, вказавши, що святі мироносиці – це є зразок, ідеал християнської любові, носії духу любові, до якого всі з вами покликані. Високопреосвященніший розповів про високе покликання жінки як матері, як проповідника віри серед своїх домашніх. Закликав усіх дбайливо ставитися до своїх ближніх, бути хорошим прикладом для своїх дітей і бути безкорисливим в творенні добра.

Зі словами привітання звернувся до митрополита Єлисея, духовенства і прихожан народний депутат України Дмитро Олексійович Шенцев.

Керуючий єпархією здійснив нагородження всіх тих, хто вніс свій внесок в зміцнення християнських цінностей і підтримку парафіяльної громади:

У зв’язку з 65-річчям протоієрей Георгій Корчмагін був нагороджений орденом святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня;

медаллю Піщанської ікони Божої Матері ІІ ступеня був удостоєний Василь Врежович Меняйленко;

в зв’язку з 45-річчям диякон Роман Цапенко був нагороджений архієрейською грамотою.

У цей день кожній жінці, яка молилася за богослужінням, були роздані великодні паски, квіти і шоколад.

Настоятель храму і благочинний округу протоієрей Іоанн подякував архіпастирю за візит, за його святительські молитви і турботи про свою паству. У свою чергу Владика подякував отцю настоятелю і всім прихожанам за гарячі молитви і труди в творенні та зміцненні громади.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (165)

Перейти до панелі інструментів