Високопреосвященніший Єлисей звершив чернечий постриг у Борисо-Глібському монастирі

Розміщено на Кві 23, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian

23 квітня 2019 року, у Великий вівторок, Страсної седмиці, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей з архіпастирським візитом відвідав Борисо-Глібський жіночий монастир с. Водяне Зміївського благочиння.

По прибуттю в обитель Високопреосвященніший звершив чин чернечого постригу.

В постригу послушниця Людмила (Баевская) народжена для равноангельного служіння з ім’ям Леонілла, в честь мучениці Леонілла. Послушниця Фотинія (Кузіцкая) пострижена в чернецтво, з ім’ям Феодосії, в честь мучениці Феодосії діви. Послушниця Ганна (Медведєва) пострижена з ім’ям Анфуса, на честь преподобної Анфуси діви. Монахиня Агрипина (Чаган) пострижена в схиму з ім’ям Афанасія, в честь преподобної Афанасії ігумені.

У своєму зверненні до новопострижених Високопреосвященніший Єлисей сказав: «Сьогодні від руки самого Господа Ісуса Христа ви отримали чернечий постриг. Сьогодні початок вашого нового життя у Христі, ваше друге народження. Перш за все ви відреклися від світу і всього, що в світі. Чернечий постриг – подія надзвичайної важливості і для самого ченця, і для Церкви, і для суспільства. Адже є новий світильник, призначення якого світити світу в темряві гріха, вказуючи віруючим дорогу до Христа. Чернече життя вимагає перш за все очищення розуму і серця від пристрастей і безперервної молитви. Хай допоможе вам гідно нести своє чернече покликання і у Другому і Славному пришесті Христовому бути праворуч Сина Божого».

Після закінчення постригу за чернечим звичаєм всі сестри по черзі підходили до новопострижених і вітали їх з запитанням імені та молитовним побажанням спасіння в Господі.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (155)

Перейти до панелі інструментів