Літургія Передосвячених Дарів в Куп’янську-Вузловому

Розміщено на Бер 20, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


20 березня 2019 року, в середу другої седмиці Великого посту, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Літургію Передосвячених Дарів в Покровському храмі Куп’янського благочиння.

Його Високопреосвященству співслужили клірики Куп’янського, Шевченківського і Дворічанського округу і кафедрального собору.

Після закінчення Літургії митрополит Єлисей відправив заупокійну літію.

У своїй проповіді митрополит Єлисей сказав: «Ми продовжуємо поприще святої Чотиридесятниці, і протягом всього посту за кожним богослужінням ми чуємо в молитві преподобного Єфрема Сірина слова:« Господи, даруй мені бачити мої гріхи і не осуджувати брата мого». Чому нам необхідно бачити свої гріхи? Так чи не простіше жити так, щоб не помічати своїх гріхів? Багато людей так і живуть; і якщо вони трапляються на сповіді, то не знають, що сказати, тому що впевнені у власній безгрішності. Побачити свої гріхи – лише початок шляху. Гріхи – це хвороба. Є люди, які вважають за краще не помічати своїх хвороб, але ми добре знаємо, що якщо людині не поставити правильний діагноз, неможливо підібрати потрібне лікування. Хвороба розвивається, прогресує і призводить до смерті. Але якщо ми постійно звертаємося до Бога з цією молитвою, якщо регулярно сповідаємося, то Господь веде нас по шляху самоусвідомлення і допомагає викорінювати наші недоліки один за іншим. Іноді Господь відкриває нам очі на якийсь один аспект нашого життя, на той чи інший недолік, який ми раніше не помічали, а іноді на якийсь інший, і так поступово Бог допомагає нам очищатися. Великий піст допомагає зазирнути в глибини власної душі, жахнутися безлічі наших гріхів, але при цьому не впадати у відчай, розуміючи, що там, де є хвороба, є і лікар, і лікування.

Тому, ретельно змагаючись на терені боротьби з гріхом через покаяння, ми станемо синами Отця Небесного. Даруй, Господи, всім нам розсудливо і спасительно провести святі дні посту і, доживши, з духовною радістю зустріти Світле Христове Воскресіння і прославити Воскреслого Спасителя, Якому від нас хай буде честь і слава на віки вічні”.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (113)

Перейти до панелі інструментів