Представник Ізюмської єпархії взяв участь у Всеукраїнському форумі сім’ї

Розміщено на Бер 6, 2019 в Новини благочинь

Эта запись также доступна на: Russian


1 березня 2019 року у столичному Українському домі відбувся IV Всеукраїнський Форум Сім’ї «Щаслива родина – міцна Україна». З благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея участь у форумі від Ізюмської єпархії взяв ієрей Євгеній Карнаух.

У роботі форуму взяли участь священнослужителыі з усіх єпархій УПЦ, також було запрошено керівництво держави, урядовців, парламентарів, науковців, журналістів, освітян, представників громадськості, місцевого самоврядування, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з усіх областей України. «Якщо говорити про національну безпеку, то одна з реальних загроз для нашої країни – катастрофічне скорочення населення. Захисники традиційних сімейних цінностей, на відміну від організаторів гей-парадів, намагаються протистояти цій загрозі. Міцна повноцінна сім’я, що здатна народити, захистити та виховати дітей, сьогодні один із найважливіших факторів національної безпеки» – відзначив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Серед викликів та загроз для інституту сім’ї учасники форуму виділили катастрофічну статистику розлучень, серйозну демографічну кризу, сирітство та безвідповідальне батьківство, впровадження «ґендерної термінології» у законодавство України.

Організатори представили учасникам форуму Національну сімейну стратегію для реалізації в п’яти основних сферах діяльності: в державній сімейній політиці та місцевому самоврядуванні, в освіті, в релігійному середовищі, медіа-просторі, в громадському секторі та корпоративних культурах.

Наприкінці роботи форуму було прийнято Резолюцію та представлено календарний план заходів із розвитку інституту сім’ї в Україні на 2019 рік. В резолюції учасники вирішили звернутись до органів центральної і місцевої влади з вимогою зберегти в Конституції дефініцію шлюбу як союзу чоловіка і жінки; виключити з правового поля словосполучення «гендерна ідентичність» та «сексуальна орієнтація»; не допустити прийняття законопроекту «Про цивільне партнерство»; рекомендувати Мінсоцполітики затвердити проект Концепції державної соціальної програми з питань захисту сім’ї на період до 2020 року.

У цілому форум вийшов дуже цікавим й інформативним. Кожен учасник зміг почерпнути з нього велику кількість корисної та важливої інформації.

Переглянуто: (68)

Перейти до панелі інструментів