Високопреосвященніший Єлисей відвідав м. Чугуїв

Розміщено на Січ 14, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


13 січня 2019 року, в 33-у неділю після П’ятидесятниці, після Різдва Христового, віддання свята Різдва Христового, праведного Йосифа Обручника, Давида царя і Якова, брата Господнього, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію в Покровському храмі міста Чугуєва.

Біля дверей храму парафіяни тепло вітали правлячого архієрея хлібом-сіллю і букетами квітів.

Богослужіння почалося з урочистої зустрічі правлячого архієрея і одягання його на кафедрі в центрі храму.

Його Високопреосвященству співслужило духовенство Чугуївського благочиння і клірики Вознесенського кафедрального собору.

На запричастному вірші архімандрит Симеон (Негрецький) виголосив проповідь: «Сьогодні ми святкуємо віддання Різдва Христового. Господь являється не у славі, не в громі та блискавці, а в немочі, безпорадним і вразливим, в образі новонародженого немовляти. У Своєму Різдві Він віддається нашій любові, закликаючи нас відповісти на Його беззахисність захищає і з’єднує нас з Ним любов’ю. Христос шукає нові ясла для Свого народження, ясла людського тепла, любові, розуміння. Тільки в серці, відкритому покаянням і сльозами, може засяяти світло Різдва Христового. Нам потрібно залишити всяку гордість і зарозумілість нашого розуму, залишити всі чвари, ворожнечі, негаразди, уникаючи всякого приниження інших, лихослів’я і засудження і поспішити до джерела світла, радості, милосердя і всепрощення. Ми молимо Бога дарувати нам розум, віру, силу, здатність бути Його послідовниками, Його спадкоємцями, вміти відповідати Йому взаємністю в Любові. Нехай тепло Різдвяної зірки в кожному серці не згасає ніколи і ніколи не перестає зігрівати наше серце і душу своїм Божественним Різдвяним теплом! Нехай світло цього великого свята буде вашим путівником у вашій повсякденності! У день Віддання свята Різдва Христового, недільний день, який поєднує в собі дві цих найбільших події – Різдво і Воскресіння, без яких не могло б бути ні сенсу в житті, ні надії – нічого не змогло б бути. Я від щирого серця вітаю вас з тим, що ви – православні християни і що у вашому житті є цей істинний і Великий празник Христового Різдва».

Після закінчення Літургії митрополит Єлисей привітав всіх з Різдвяними святами, після чого подарував ктитору храму народному депутату України Дмитру Олексійовичу Шенцеву ікону Печенізьких новомучеників і лампаду, освячену на мощах святителя Миколая Чудотворця.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (162)

Перейти до панелі інструментів