Різдво Христове (фото і відео)

Розміщено на Січ 7, 2019 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


7 січня 2019 року, в свято Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Біля дверей кафедрального собору хлібом-сіллю і букетами квітів тепло вітали Високопреосвященнішого Єлисея духовенство і віруючі.

Богослужіння почалося із зустрічі правлячого архієрея і облачення його на кафедрі.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

За Літургією було вознесена сугуба молитва за мир і благополуччя в Україні.

Після запричастного вірша протоієрей Миколай Данилів зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія вірним чадам Української Православної Церкви.

Після закінчення Божественної літургії Його Високопреосвященство сказав проповідь: «Весь світ був приведений в рух Різдвом Христовим. Небесні Сили з радістю сповістили людському роду про явлення в світ Спасителя світу і заспівали дивну пісню: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління!» Митрополит Антоній Сурожський сказав: «Бог приходить в наш світ уразливою, беззахисною дитиною і каже: «Я віддаюся вам, робіть зі мною, що самі захочете». І перед кожним з нас постає питання: а що ж я роблю з Ним, з цією любов’ю Божою, яка мені дана, з Цим Немовлям, Який народжується заради того тільки, щоб бути змученим на Хресті і померти заради мене особисто, а не тільки заради людства в цілому?» Майже дві тисячі років тому, з народження Богонемовля, для людства почалася нова ера. Своїм пришестям Бог, приклонивший Небеса і зійшо на землю, поставив людину перед вибором: що ти, людина, вибираєш, землю або Небо? Людина, що відступила від Бога забула свою небесну батьківщину і свого Отця — Бога, забула так міцно, що знадобилося пришестя Сина Божого на землю, щоб знову нагадати про це занепалому людству. Свято Різдва Христового — це нагадування про те, що Господь прийшов на землю для того, щоб розділити наші радості і скорботи, наші перемоги і поразки, скуштувавши і переживши все те, чим живе людина. Дай Бог, що б в нашій багатостраждальній Вітчизні запанував мир і любов, щоб всі ми з’єдналися в ім’я народженого Христа в одну дружну сім’ю, щоб Вифлиємська зірка осяяла своїм світлом все людство, що б зникла ворожнеча з лиця Землі, і її світло розігнало морок в наших серцях і щоб разом з Ангелами ми могли оспівати: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир, в людях благовоління».

З Різдвяним привітанням виступила дитяча недільна школа Вознесенського кафедрального собору. Дітям були роздані різдвяні подарунки.

Хори кафедрального собору виконали різдвяні піснеспіви і колядки.

Прес-служба Ізюмської єпархії





Переглянуто: (196)

Перейти до панелі інструментів