Чернечий постриг в Піщанському чоловічому монастирі

Розміщено на Лис 28, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


28 листопада 2018 року, в середу, напередодні пам’яті апостола і євангеліста Матвія, в перший день Різдвяного посту, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей молився за уставним богослужінням у Піщанському чоловічому монастирі м. Ізюма, після чого звершив чин святого ангельського образу.

Його Високопреосвященству послужила братія монастиря в священному сані.

В постризі диякон Василь Олексюк народжений для равноангельного служіння з ім’ям Ісакій і диякон Олександр Хибін народжений для равноангельского служіння з ім’ям Арсеній.

У братство чоловічого монастиря на честь «Піщанської» ікони Божої Матері увійшли ієродиякон Ісакій (Олексюк) та ієродиякон Арсеній (Хибін).

У вітальному слові до новопострижених митрополит Єлисей сказав: «Сьогодні від руки самого Господа Ісуса Христа ви отримали чернечий постриг. Сьогодні початок вашого нового життя у Христі, ваше друге народження. Перш за все ви відреклися від світу і всього, що в світі. Чернеча одежа, в яку ви зодягнулися сьогодні, є перш за все одежею плачу і покаяння. Але вона ж названа «одежею веселощів і радість духовна». Чернечий постриг – подія надзвичайної важливості і для самого ченця, і для Церкви, і для суспільства. Адже є новий світильник, призначення якого світити світу в темряві гріха, вказуючи віруючим дорогу до Христа. Чернече життя вимагає перш за все очищення розуму і серця від пристрастей і безперервної молитви».

Після закінчення постригу, за чернечим звичаєм, усі брати по черзі підходили до новопострижених і вітали їх з запитом імені та молитовним побажанням спасіння в Господі.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (371)

Перейти до панелі інструментів