Паломництво в місті Барі (фото і відео)

Розміщено на Вер 9, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


7 вересня 2018 року паломницька група Ізюмської єпархії на чолі з митрополитом Ізюмським і Куп’янським Єлисеєм продовжила своє перебування в місті Барі біля мощів святителя Миколая Чудотворця.

Паломники відвідали патріарше подвір’я святителя Миколая Чудотворця в Барі. В цей же день група повторно відвідала базиліку святителя Миколая, де відслужили молебень з молитвою святителю і приклалися до мощей.

Примітка

Патріарше подвір’я в ім’я святителя Миколая чудотворця в Барі.

Храмові святині: шанований храмовий образ святителя Миколая Чудотворця; ковчег із часточками мощів Києво-Печерських отців; ікона преподобного Серафима Саровського з часткою його мощей; ікона святого праведного Феодора Ушакова з часткою його мощей.

Після невдалих спроб російського уряду відновити церкву Святителя Миколи Чудотворця в Мирах Лікійських Імператорське православне палестинське суспільство вирішило заснувати в 1911 році Барградський комітет під заступництвом Миколи II. Метою Комітету було влаштувати в Барі подвір’я Товариства для потреб російських паломників, які сходилися до мощів одного з найбільш шанованих на Русі святих – Миколая Чудотворця, –що спочивають в базиліці Святого Миколая.

Кошти на будівництво подвір’я збирали по всій Росії: за височайшим повелінням в усіх храмах Російської імперії в обидва свята святителя Миколая Чудотворця (весняний і зимовий) влаштовували тарілочний збір «на Барград».

Прес-служба Ізюмської єпархії


Переглянуто: (172)

Перейти до панелі інструментів