Біля мощів святителя Спиридона (фото і відео)

Розміщено на Вер 8, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


5 вересня 2018 року паломницька група Ізюмської єпархії на чолі з митрополитом Ізюмським і Куп’янським Єлисеєм відвідала острів Корфу. На острові паломники помолилися в храмі святого пророка Іоанна Предтечі. Храм був зведений в місті Керкіра в 1480 році. Цей храм відвідував святий Федір Ушаков і в ньому похований російський офіцер флотилії адмірала Ушакова. Крім того, тут служив священиком Никифор Феотокі (1731-1800). У храмі знаходяться мощевики з частками мощеів святого Арсенія, преподобного Іоанна Дамаскіна та інших, чудотворна ікона Святого Фанурія.

Потім група переїхала в храм, де знаходяться мощі святителя Спиридона Триміфунтського.

Мощі святителя Спиридона Триміфунтського перебувають на найкрасивішому острові, який входить до групи Іонічних островів Греції –  острові Корфу. Столицею острова Корфу є місто Керкіра і в самому його центрі в 1590 році звели церкву, в якій і знаходяться мощі Святого Спиридона. Спочатку собор перебував в іншому місці міста, але через будівництво міських стін його перенесли. Нинішня будівля, зведена у 1590 році у венеціанському стилі, не схожа на інші церкви Греції. Дзвіницю цього храму видно здалеку і є найвищою будовою Керкири.

Святий Спиридон вважається покровителем острова Корфу, тут його шанують і називають його ім’ям дітей. Святий врятував острів чотири рази: один раз від голоду, два рази від чуми і один раз від турецьких загарбників.

До цього дня на острів приїжджають тисячі туристів і прочан, щоб помолитися святому Спиридону і попросити його про допомогу. Двері церкви завжди відкриті для всіх бажаючих прийти з молитвами до святителя Спиридона. Чотири рази на рік мощі святого виносять із храму для хресного ходу. Це відбувається у Вербну неділю, Велику суботу, 11 серпня і в першу неділю листопада. Тисячі паломників збираються в ці дні на Корфу, щоб взяти участь у хресній ході та попросити допомоги у святого Спиридона. Святитель при житті відчував велике співчуття до стражденних і скривджених і до цих пір продовжує допомагати людям. Особливо він допомагає тим, хто знаходиться у важкому фінансовому становищі.

Мощі святителя Спиридона покояться в саркофазі, який відкривається двома ключами. Кожен раз ченці, що відкривають саркофаг, знаходять взуття святого пошарпаним і зношеним. Святий Спиридон ходить по світу і допомагає людям. Щоразу його перевзувають в нове взуття і при розтині саркофага знову виявляють зношене взуття. Пошарпане взуття служителі церкви розрізають на шматочки і роздають людям.

Прес-служба Ізюмської єпархії


Переглянуто: (842)

Перейти до панелі інструментів