Престольне свято в Свято-Успенському храмі с. Соколово

Розміщено на Вер 6, 2018 в Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


28 серпня 2018 року в селі Соколово відбулося храмове свято на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Святкове Богослужіння очолив настоятель храму прот. Михайло Шульга в співслужінні диякона Геннадія Ноздрачева.

Після прочитання Євангелія отець Михайло виголосив проповідь про значення свята Успіння Пресвятої Борогодиці для православних християн, тому що «… звичайна людська смерть, коли тіло повертається в землю, а дух – Богу, не торкнулася Благодатної … Вона лише заснула, щоб в ту ж мить прокинутися для життя вічноблаженного і після трьох днів з нетлінним тілом вселитися в небесне нетлінне житло» і побажав усім присутнім парафіянам і гостям свята допомоги і заступництва Божої Матері.

З благословення митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея в цей день до нас прибула для поклоніння велика святиня православ’я – частка мощів Святителя Миколая, архієпископа Мирлікійського Чудотворця. Всі бажаючі мали можливість прикластися до них.

Після закінчення Літургії, відбувся молебень з Хресним Ходом навколо храму, який здійснили отець Михайло в співслужінні гостей у священному сані: протоієрея Сергія Пронникова і ієрея Олександра Онищенка, в супроводі не лише прихожан з з Соколово, а й гостей з Змійова, Мерефи, Покотилівки, Ледного та інших місць.

Під час Хресного Ходу на честь Свята Успіння Богородиці були урочисто пронесені: ікона «Успіння Пресвятої Богородиці» та мощі Святителя Миколая.

Після закінчення молебню і поздоровлень відбулася святкова трапеза для всіх присутніх гостей нашого храму.

Під час вечірнього богослужіння був звершений чин поховання плащаниці Божої Матері і Хресний Хід навколо храму.

А ввечері святкового дня ми відвідали пансіонат, де проходить реабілітацію постійний член «молодіжки» Дар’я Качанова. Даша помолилася і приклалася до мощів Святого Миколая, а ми привітали її з днем ​​народження і побажали Даші якнайшвидшого одужання!

Ксенія Тергоева

Переглянуто: (70)

Перейти до панелі інструментів