Ізюмська єпархія взяла участь у Хресному ході з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі

Розміщено на Лип 29, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


27 липня 2018 року, напередодні дня Хрещення Русі, після завершення молебню на Володимирській гірці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом з єпископатом і духовенством Помісних Православних Церков і Української Православної Церкви очолив Хресний хід з чудотворними святинями в Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру.

Митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, духовенство і віруючі Ізюмської єпархії також взяли участь в участь в Хресному ході з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі.

Хід пройшов центральними вулицями Києва в Києво-Печерську Лавру, де відбулося всенічне бдіння.

Хресний хід супроводжували великі святині: мощі святого благовірного князя Володимира, священномученика Климента, єпископа Римського, великомученика Георгія Побідоносця, стопа святого апостола Андрія Первозванного, образ з часткою мощей апостола Андрія Первозванного, Зимненська ікона Божої Матері, ікони з часткою мощей священномученика Володимира, митрополита Київського і преподобного Серафима Саровського.

По завершенні хресного ходу в Києво-Печерській Лаврі відбувся брифінг, під час якого керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній повідомив про кількість учасників.

«За нашими підрахунками (у Хресному Ході) взяли участь 250 тисяч чоловік. Це більше, ніж в минулому році, і візуально це було відчутно, тому що хоча вулиці Києва широкі, не могли всіх вмістити. Всі відчували соборну молитву серця!», – сказав владика Антоній.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (154)

Перейти до панелі інструментів