Неділя 7-ма після П’ятидесятниці

Розміщено на Лип 15, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


15 липня 2018 року, в 7-ю неділю після П’ятидесятниці, в свято положення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Божественну літургію у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили єпископ Бердянський і Приморський Єфрем і духовенство кафедрального собору та Бердянської єпархії.

За Божественною Літургією митрополит Єлисей звершив священицьку хіротонію диякона Валерія Альошина.

У своєму архіпастирському слові Високопреосвященніший Єлисей сказав: «Сьогодні святе Євангеліє розповідає про милість Божу, яку Господь вилив на двох нещасних сліпих і на одного глухого і біснуватого человека. Почувши про Христа і Його чудесні справи, два сліпця вийшли назустріч Йому і кричали: “Помилуй нас, Сину Давидів!” (Мф.9,27). Христос увійшов в будинок, сліпі слідували за Ним. Тоді Ісус сказав їм: “вірите ви, що Я можу це зробити?” – Вони відповіли: “Так, Господи!”. Торкнувшись їх очей, Христос сказав: “По вірі вашій нехай буде вам”. “І відкрилися, – свідчить Євангеліє, – очі їх” (Мф.9,28-30). Христос не відразу відгукнувся на прохання цих людей. Вони довго йшли за Ним, поки Він не увійшов в будинок. Господь випробовував їх віру і вступив з ними в діалог тоді, коли цього ніхто не міг бачити. Зцілюючи їх, Він говорить: «Глядіть, щоб ніхто не узнав». Христос заборонив їм розповідати про зцілення, тому що Він не шукав для себе слави. Він не робив зцілень, ні інших чудес для того, щоб придбати собі послідовників. І ми повинні пам’ятати, не для слави робляться добрі справи, а щоб виконати заповідь про любов до ближніх. В наші дні фізичне здоров’я часом стає самоціллю в житті людини, навіть в житті християнина. Ми забуваємо, що здоров’я, як і наше життя – дар Божий, даний нам для служіння Істині, для примноження Добра і Краси, тобто для виконання заповідей Господніх, і особливо двох великих заповідей про любов до Бога і ближніх. Але так ми використовуємо цей дар Божий? Або витрачаємо свої сили на гріх? Два сліпця перш, ніж прозріти тілесно, прозріли духовно. Будемо ж, браття і сестри, просити Господа, щоб Він не позбавляв нас Своїх великих дарів зору тілесного і духовного, щоб бачити і відчувати завжди Його присутність, любов і Божественну благодать».

Після закінчення проповіді митрополит Єлисей дав святительське благословення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (116)

Перейти до панелі інструментів