Високопреосвященніший Єлисей взяв участь у хіротонії архимандрита Спиридона (Головастова) в єпископа Добропільського

Розміщено на Чер 17, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


17 червня 2018 року, в 3-ю неділю після П’ятидесятниці, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей взяв участь в урочистостях з нагоди 25-річчя відродження Голосіївської пустині й архієрейської хіротонії архимандрита Спиридона (Головастова) в єпископа Добропільського, вікарія Горлівської єпархії.

Божественна літургія була звершена в чоловічому монастирі «Свято-Покровська Голосіївська пустинь».

Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженству співслужили митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Черкаський і Канівський Софроній, митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, архієпископ Краснолиманський Аліпій, архієпископ Макіївський Варнава, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Єдинецький і Бричанський Никодим (Православна Церква Молдови), єпископ Фастівський Даміан, єпископ Васильківський Микола, єпископ Гостомельський Тихон, настоятель обителі єпископ Ворзельський Исаакий, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Добропільський Спиридон, а також духовенство монастиря та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший митрополит Онуфрій звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією була вознесена сугуба молитва за мир в Україні.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до єпископа Добропільського Спиридона зі Словом і вручив йому архієрейський жезл.

Примітка

У 30-ті роки Покровська Голосіївська пустинь була скитом Києво-Печерської Лаври; її закрили, всі споруди розграбували, а ченців вигнали, декого розстріляли.

Коли в 1993 році територію повернули Києво-Печерській Лаврі, сюди,  в повністю зруйновану обитель, були спрямовані один монах – нинішній намісник монастиря владика Ісаакій і четверо послушників. У цьому ж році, 4 жовтня, були знайдені мощі преподобного Алексія Голосіївського і відкритий домовий храм на честь преподобного Іоанни Багатостраждального.

У 1996 році, згідно з рішенням Священного Синоду, Голосіївська пустинь стала самостійним монастирем. У ній було відновлено храм на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» та чернече кладовище; на місці колишнього митрополичого будинку побудована нова церква; виросли чернечий і адміністративний корпуси, будинок намісника з домовою церквою, готель та інші монастирські будівлі. Тут діє духовно-професійне училище, де понад 200 студентів навчаються іконопису, різьбі по дереву, столярному ремеслу, регентству, швейній і кухонній справах.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (252)

Перейти до панелі інструментів