Мощі Святих Цілителів відвідали Ізюм

Розміщено на Тра 25, 2018 в Новини благочинь

Эта запись также доступна на: Russian


21 травня, в день пам’яті святого апостола та євангеліста Іоанна Богослова, Всеукраїнський хресний хід з мощами Святих Цілителів, який здійснюється з благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і Всієї України, прибув до Ізюмської єпархії.

Спасо-Преображенський храм м. Ізюма за розпорядженням Високопреосвященнішого Митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея удостоївся високої честі прийняти святині.

Перед Божественною літургією священнослужителі та парафіяни храму урочисто зустріли вісім ікон з мощами: великомученика і цілителя Пантелеймона, священномученика Антипа єпископа Пергамського, святителя Луки сповідника Кримського, безсребренніків Косми і Даміана, преподобного Агапіта Печерського, святого Даміана й Іпатія Печерських, преподобного Арсенія Каппадокійського, священномученика Іраклідія Кіпрського. При співі тропарів святим внесли їх під склепіння стародавнього храму. Кліриками храму були соборно відслужені Божественна літургія та водосвятний молебень з читанням акафісту святим безсребреннікам, цілителям і чудотворцям.

У цей день ікона з мощами великомученика і цілителя Пантелеймона була також доставлена ​​до Ізюмської центральної міської лікарні. Священики храму відвідали кожну палату, де хворі і медичний персонал лікарні з радістю приклалися до святині і були окроплені святою водою.

Перед вечірнім богослужінням біля святих мощей був вдруге відслужений водосвятний молебень і прочитаний акафіст, а після всеношної, напередодні свята перенесення мощів Святителя Миколая з Мир Лікійських в Бар, святині були обнесені навколо храму і відбули подальшим шляхом проходження Хресного ходу.

Упродовж дня багато людей удостоїлися поклонитися мощам святих угодників Божих, просячи їх про зцілення і молитовне клопотання. Радість цього торжества через можливість доторкнутися до всесвітньої спадщини Православної Церкви дала можливість духовно підкріпити православних жителів нашого міста.

Настоятель Спасо-Преображенського храму м. Ізюма,

керівник відділу соціального служіння та милосердя 

архімандрит Симеон (Негрецький)

Переглянуто: (234)

Перейти до панелі інструментів