День особливого поминання померлих воїнів в Свято-Успенському храмі с. Соколово

Розміщено на Тра 24, 2018 в Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


9 травня 2018 року Українська Православна Церква згадує померлих воїнів. У цей день Церква молиться не тільки про тих, які поклали своє життя за Вітчизну і народ на поліі брані, а й за всіх страдницьки загиблих в 1941-1945 роках – весь небесний безсмертний полк.

Православні особливо шанують воїнів, які, виконавши свій священний обов’язок перед Батьківщиною і народом, склали свої голови на полях битв. Багато сімей втратили когось із своїх близьких в боях, в окупації і навіть в тилу.

Все далі відходить від нас цей страшний період в житті країни і всього народу. Але поминаючи своїх загиблих в молитвах, ми немов встаємо з ними поруч, адже у Бога всі живі.

Церква Христова – той же Безсмертний полк, де живі і загиблі поруч і єдині в дусі.

У всіх храмах проходять заупокійні літії, а також подячні молебні за Перемогу над супостатом. Служаться панахиди і на братських могилах полеглих. Це єдиний, закріплений в році, день поминання покійних в Церкві – 9 травня. Решту днів поминання перехідні.

Раніше в Церкві був встановлений спеціальний день для поминання воїнів – Дмитрівська поминальна субота. Цей день спочатку служив для поминання загиблих у Куликовській битві. Пізніше поминати стали не тільки воїнів, але і всіх православних християн. Поява нового поминального дня 9 травня – встановлення нової традиції – формується в наші дні.

Настоятель Свято-Успенського Храму с. Соколово протоієрей Михайло (Шульга) після мітингу в пам’ять про подвиг солдатів і привітання чеських воїнів Отакара Яроша звершив літію біля Братської могили, де поховані останки понад 1000 героїв Другої Світової війни.

Переглянуто: (41)

Перейти до панелі інструментів