П’ятниця 4-ї неділі, Хрестопоклонної

Розміщено на Бер 16, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


16 березня 2018 року, в п’ятницю 4-ї седмиці, Хрестопоклонну, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Літургію Передосвячених Дарів в Покровському храмі м. Балаклія.

Його Високопреосвященству співслужило духовенство Балаклійського та Барвінківського благочинь.

На вході з кадилом керуючий Ізюмською єпархією митрополит Єлисей удостоїв ієрея Мстислава Сакідона правом носіння камілавки.

Після закінчення Літургії Високопреосвященніший Єлисей виголосив проповідь: «Згадуючи страждання Христові, мимоволі задаєшся питанням: «Що трапилося з безліччю людей, які натовпами ходили за Христом, просили зцілення душі і тіла і отримували те, що просили?» Господь навіть мертвих воскресив, і люди дивувалися силі благодаті, що виходить із Його вуст. Ми знаємо, як тимчасовий страх, тимчасова слабкість людська розсіяла всіх – і Він залишився один. Навіть учні в страху розбіглися. Для чого ми згадуємо це? Чи не для того, щоб сказати про те, яке негідне людство, які недостойні виявилися найближчі учні Христові, немає! А для того, щоб ми, більш грішні, більш негідні, ніж вони, знали про Боже милосердя. Христос прийшов у світ неправедних рятувати. Він закликав до покаяння грішників. Євангеліє неупереджено зображує неміч людського єства, але одночасно показує нам, як багато може людина зробити з допомогою Божою.

Зараз йде час покаяння. І кожен з нас намагається очистити свою душу, щоб вмістити в серці своєму, в душу свою Пасху Христову – радість Його Воскресіння. Але радість духовна буває тоді, коли чисте серце. Ми намагаємося очистити себе заради Христа Спасителя. Заради того, щоб бути посудиною Його Божественної правди і благодаті. Підходячи до Розп’яття Христового після служби, будемо нести до Христа своє серце. Серце, яке, може, людина і наповнити гріхами своїми, але серце, готове до покаяння і викорінення цих гріхів. Нехай Господь в цей період Великого посту всім нам відкриває двері покаяння, дає можливість виправити наше гріховне життя, покаятися, причаститися Святих Христових Тайн і готуватися в радості духовній зустріти Світле Христове Воскресіння».

Після закінчення проповіді митрополит Єлисей дав святительське благословення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (121)

Перейти до панелі інструментів