Хрестопоклонна неділя

Розміщено на Бер 11, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


11 березня 2018 року, в 3-ю неділю Великого посту, Хрестопоклонну, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив Літургію святителя Василія Великого в Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

Після закінчення Літургії Високопреосвященніший Єлисей і клірики кафедрального собору здійснили спів акафісту Животворящого Хреста Господнього.

Після закінчення богослужіння, митрополит Єлисей звернувся до парафіян зі святительським словом: «У сьогоднішньому євангельському читанні Христос говорить нам про те, що якщо хто-небудь з нас засоромиться Його, того і Він, Син Людський, засоромиться тоді, коли прийде в цей світ у слави в сонмі ангелів. Ми згадуємо зараз дуже часто Христа гнаного, Христа стражденного, Христа, що приймає хресні муки, і разом з тим не соромимося саме цього самого Христа просити про те, щоб Він наділив нас якомога більшою кількістю земних суєтних радостей. І як тільки ми не отримуємо того, про що просимо, ми якщо і не нарікаємо, то у всякому разі з легкістю забуваємо про Бога і вже без Його допомоги своїми силами намагаємося зробити своє життя таким, щоб воно найменше нагадувало життя у Христі. Людина живе таким чином, що Христос, прийшовши б в цей світ, і дізнавшись, що ця людина вважає себе християнином, напевно засоромився б його, бо християни покликані жити зовсім інакше. Ми повинні бути готовими до того, що наше життя буде сповнена не радості, а скорботи, не веселощів, а страждання, і тільки тоді ми щось зрозуміємо в церковному житті, тільки тоді ми щось зрозуміємо в християнстві. Хай не буде для нас Хреста як чудодійного амулета від життєвих неприємностей і негараздів, нехай для нас Хрест буде знаком того, що ми з гідністю і мужністю, які були у Господа нашого Ісуса Христа, зі смиренням і любов’ю, якими Він обдаровував усіх людей в цьому світі, підемо за Христом. І тоді Хрест, колись що був знаряддям смерті, стане і для нас знаряддям порятунку, і тоді той хрестик, який ми носимо на своїх грудях, стане дійсно знаком нашої справді християнської гідності перед Богом».

Після закінчення проповіді митрополит Єлисей дав своє святительське благословення.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (138)

Перейти до панелі інструментів