Переддень 3-ї неділі Великого посту

Розміщено на Бер 10, 2018 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


10 березня 2018 року, напередодні 3-ї неділі Великого посту, Хрестопоклонної, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей, звершив всенічне бдіння з чином виносу Животворящого Хреста Господнього у Вознесенському кафедральному соборі м. Ізюма.

Його Високопреосвященству співслужили клірики кафедрального собору.

Після великого славослів’я Високопреосвященніший Єлисей звершив чин виносу Хреста.

Після закінчення богослужіння в своєму зверненні до парафіян митрополит Єлисей говорив про сенс і значення Хресних страждань Спасителя для всього людства.

Примітка

У суботу ввечері, третьої седмиці Великого посту, під час всеношної після великого славослів’я з вівтаря на середину храму виноситься Хрест, якому поклоняються православні християни. При поклонінні Хресту Церква співає: «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святе воскресіння Твоє славимо». Ця пісня співається і на Літургії замість «Трисвятого».

Церква виставляє в середині Чотиридесятниці віруючим Хрест для того, щоб нагадуванням про страждання і смерть Господа надихнути і зміцнити тих, хто поститься до продовження подвигу посту, нагадати всім віруючим про те, що шлях до Воскресіння лежить саме через Хрест і порятунок душі неможливо без боротьби з гріхами і пристрастями, без скорбот і страждань. Назад у вівтар Хрест несеться в п’ятницю четвертої седмиці Великого посту.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (147)

Перейти до панелі інструментів