День пам’яті померлих від голоду в 1932-33 рр.

Розміщено на Лис 29, 2017 в Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


25 листопада 2017 року вся Україна сумує про мільйони померлих від голоду в 1932-33 рр. Це дуже важка мить пам’яті для всіх українців.

Напередодні 24 листопада в Шебелинській загальноосвітній  школі І-ІІІ ступенів селища Донець Зміївського району вшанували пам’ять померлих від голоду на Україні урочистою лінійкою, на яку був запрошений настоятель храму Георгія Побідоносця протоієрей Олексій Балашов.

Були сказані зворушливі слова в пам’ять померлих. Настоятель храму розповів дітям про цей страшний час. Що таке, коли їжі зовсім немає. Коли не знаєш, де її взяти. Коли мати ридає від горя, тому що її діти просять хоч що-небудь. Ні шоколаду, ні мармеладу, а просто шматочок хліба.

Православна церква молиться за всі померлі душі в ці страшні роки. Це страшне горе. Ми будемо пам’ятати, що таке голод. Будемо цінувати шматочок хліба. Будемо розуміти, що хліб росте не на деревах, а здобувається важкою працею.

25 листопада в храмі великомученика Георгія Побідоносця селища Донець була відслужена панахида за всіх померлих від голоду на Україні.

Ми повинні і будемо пам’ятати. Ми повинні і будемо знати ціну хліба.

Переглянуто: (84)

Перейти до панелі інструментів