Хресний хід у Дворічанському районі

Розміщено на Жов 18, 2017 в Новини благочинь, Новини парафій

Эта запись также доступна на: Russian


З благословення Високопреосвященнішого Єлисея, митрополита Ізюмського і Куп’янського, з 10 по 14 жовтня відбувся хресний хід по території Дворічанського церковного округу Ізюмської єпархії УПЦ з афонською іконою Пресвятої Владичиці нашої Богородиці «Ктиторська» («Вівтарниця»).

У хресному ході взяли участь всі священнослужителі благочиння, парафіяни храмів і жителі району. Протягом всього маршруту не замовкала соборна молитва, а в кожному храмі співали акафіст Пресвятій Заступниці нашій Богородиці. Весь час шляху відчувалася непередавана внутрішня легкість і надзвичайна радість. Кудись пішли всі земні турботи (подумки пропав інтернет, а на 2-й день – і телефонний зв’язок). Не дивлячись на дощові прогнози, погода (перші 2 дні) стояла казкова і тільки на третій день, на який планувалося часткове пересування автобусом, пішов дощ, але радість не зменшувалася.

 У кожному населеному пункті по шляху проходження ми зустрічали непідробну привітність, теплоту і братню гостинність, і це зрозуміло, – їх відвідала Сама Богородиця. В кожному селі, де є церковні громади, турботливі керівники господарств організували трапезу. Душевний і фізичний стан учасників хресного ходу, люди, природа і всі події цих днів вселили в нас міцну впевненість в тому, що підготовкою та проведенням цього заходу займалися Сили Небесні.

Священнослужителі і православний народ Дворічанщини сердечно дякують Гендиректору ПСП «Виселок» Акулову В.В. і його трудовому колективу за турботу при підготовці і повне фінансування хресного ходу (автобуси, плащі, сухі пайки та ін.), а також керівникам господарств Шішкуновій О.Ф., Гиренко А.І., Хавеловій І.П., Таморяну М. Г., Семоняну А.Г. за теплу зустріч і щедру трапезу, організовану для учасників хресного ходу. Низький уклін простим, добрим, жертовним людям, які брали на нічліг отців і мирян, оточуючи їх теплом і турботою. Низький уклін всім, хто потрудився на Славу Божу.

Традиція хресних ходів давня: їй близько півтори тисячі років. Містами і селами зі святинями, хрестом, іконами проходять віруючі, щоб освятити цю місцевість, духовно захистити її від всякого зла. Ми віримо, що з ласки Божої, за молитвами Божої Матері, Цариці Небесної, виганяючи всяке зло з будинків рідної Дворічанщини, Любов примножиться, а Віра зміцниться і багато нових парафіян прийдуть до храмів Христових для благої праці на спасіння Душі.

Інформаційний відділ Дворічанського церковного округу

Переглянуто: (125)

Перейти до панелі інструментів