В Ізюмі відбулися щорічні збори священиків, які відповідають за співпрацю зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України

Розміщено на Жов 12, 2017 в Новини єпархії

Эта запись также доступна на: Russian


11 жовтня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відповідно до плану роботи Синодального відділу Української Православної Церкви зі взаємодії із Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України в місті Ізюмі в єпархіальному управлінні відбулися щорічні збори священиків, які відповідають за співпрацю зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України у всіх єпархіях Української Православної Церкви.

Розочалися збори Божественною літургією у Вознесенському кафедральному соборі, яку очолив голова Синодального відділу Української Православної Церкви зі взаємодії із Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

В ході зборів, основною темою яких була «Роль, місце і завдання військового духовенства Української Православної Церкви в процесі становлення інституту військового капеланства у військових формуваннях країни», обговорили актуальні питання пастирської опіки військовослужбовців, піднімали питання призначення на штатні посади військових священиків, взаємодія з підрозділами служб військового духовенства Міністерства оборони та інших військових формувань України в умовах функціонування інституту штатного військового духовенства. Були підведені підсумки душепастирської опіки у військових формуваннях в поточному році і вивчили досвід роботи з військовими в Ізюмській єпархії.

Відкриваючи зустріч, секретар Ізюмської єпархії архідиякон Юрій Чудак зачитав звернення до учасників зібрання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

З вітальним словом виступив митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей і мер міста Ізюма Валерій Віталійович Марченко.

Потім з доповіддю виступив голова Синодального військового відділу митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, голова відділу Ізюмської єпархії зі взаємодії із збройними силами та правоохоронними органами протоієрей Вадим Батюк і відповідальний за роботу з діючими силами ЗСУ в зоні АТО протоієрей Олександр Панасенко.

Митрополит Білоцерківський і Богуславський, Голова Синодального військового відділу, Августин представив до нагороди керуючого Ізюмською єпархією митрополита Ізюмського і Куп’янського Єлисея – відзнакою Синодального відділу УПЦ зі взаємодії із Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України – «Віра, Мужність, Честь» I ступеня, секретаря єпархії архідиякона Юрія Чудака і протоієрея Олександра Панасенка – ІІ ступеня.

Після обіду учасники зборів відвідали Ізюмський краєзнавчий музей імені Н. В. Сибилева.

У другій половині дня відбувся круглий стіл на тему: «Попередні підсумки функціонування інституту штатного військового духовенства і комплектування штатних посад військових священиків», потім священнослужителі поділилися досвідом роботи у військових формуваннях.

Також виступили запрошені фахівці, які провели заняття з практичної психології.

Після заслуховування звітів про діяльність єпархіальних військових відділів, обговорення дискусійних питань, були прийняті рішення зборів військового духовенства, які будуть доведені до відома священноначальників Церкви.

На завершення учасникам з’їзду було вручено пам’ятні подарунки.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (192)

Перейти до панелі інструментів