Чергова поїздка священиків Ізюмської єпархії в зону проведення АТО

Розміщено на Вер 19, 2017 в Новини благочинь

Эта запись также доступна на: Russian


14 вересня 2017 року, з благословення Високопреосвященнійшого Єлисея, митрополита Ізюмського та Куп’янського, і за сприянням секретаря єпархії архідиякона Юрія Чудака, благочинний  Ізюмського округу протоієрей Богдан Думіндяк та протоієрей Олександр Панасенко відвідали воїнів батальйону НГУ ім. генерала Кульчицького, а також привезли з собою для молитовного поклоніння ікону з мощами святого  Петра Калнишевського.

Праведний  Петро Калнишевський народився в 1691 році  на Слобожанщині. Будучи дорослим,  став кошовим отаманом Запорізької Січі. За прихильність до козацького устрою був арештований і висланий  в Соловецький монастир, де, проживши двадцять вісім років, помер  у  віці 113 років. 23 грудня 2014 року його було канонізовано й зачислено до лику святих. 

Також від    парафіян Хрестовоздвиженського храму міста Ізюма  й мешканців села Кам’янки Ізюмського району священики передали військовим продукти харчування  та одяг.

Бійці радісно зустріли представників єпархії та з вдячністю прийняли святе благословення. В знак подяки військовослужбовці передали україномовні книги для дітей, адже діти теж долучаються до волонтерських акцій, щоб підтримати бойовий дух наших бійців, бо  більш за все вони хочуть миру й злагоди в нашій Україні.

Прес-служба Ізюмської єпархії

Переглянуто: (102)

Перейти до панелі інструментів